All for Joomla All for Webmasters
Automobile

Bottas moet nog wennen aan werken bij Mercedes

Valtteri Bottas heeft toegegeven dat er misschien meer bij zijn overstap van Williams naar Mercedes komt kijken dan hij had gedacht. “Maar ik voel me elke dag beter bij Mercedes.”

Bottas racete van 2013 tot en met 2016 voor Williams, terwijl hij zelfs sinds 2010 al aan het team verbonden was. Afgelopen winter diende zich echter een gouden kans aan, bij Mercedes, het kampioenschapsteam van de afgelopen drie jaar, toen kampioen Nico Rosberg ermee stopte.

Na lang onderhandelen werd Bottas pas half januari officieel door Mercedes gepresenteerd. “Er komt misschien meer bij deze overstap kijken dan ik had gedacht”, geeft Bottas nu toe, maar hij beklemtoont dat hij zich goed voelt bij Mercedes: “Zeker, en ik voel me ook elke dag meer deel van het team.”

“Ik voel me hier ook gewoon goed”, herhaalt hij. “Als ik nu, bijvoorbeeld, ’s ochtends bij het team kom voor het ontbijt, voelt dat al normaal. Dat is fijn”, meent Bottas, die er echter niet omheen draait dat er ‘nog wel werk te doen is’: “Maar er zijn zeker geen onoverkomelijke obstakels.”

Bottas is misschien nog niet helemaal gewend bij Mercedes, maar reed woensdag wel de snelste tijd van de eerste testweek.

Tijdens de eerste testweek ging alles ook prima, zonder problemen, vertelt Bottas. “Dat komt ook omdat ik, sinds ik door Mercedes als coureur werd aangekondigd, vrijwel non-stop met het team heb gewerkt.”

Volgens de Fin – die aangeeft dat vooral de manier van werken en communiceren wennen zijn – laat dat ook wel zien dat de overstap zeker geen probleem hoeft te zijn, ook niet nu het nog maar een week of drie duurt tot het nieuwe seizoen begint.

“Ik weet zeker dat we volgende week tijdens de tweede test al meer vooruitgang zullen boeken, waarna ik voor de seizoensopener in Melbourne nog tijd heb om naar de fabriek te gaan, alles te analyseren en met de engineers te werken.”

“Ik ben er zeker van dat we tegen de tijd dat we naar Australië gaan, helemaal klaar voor de start zijn en ik dan ook volledig geïntegreerd zal zijn in het team”, besluit de 27-jarige Bottas.

Source: www.formule1.nl

Click to comment

Leave a Reply

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Most Popular

Africa Sports 24 inArticle
To Top